Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 26. 7. 2021 byl ve Věznici Plzeň ukončen tříměsíční pilotní program prevence kriminality:  „První pomoc“. Cílem programu je motivování odsouzených k získání náhledu na hodnotu lidského života, získávání schopnosti zvládat krizové situace, zlepšování emocionální stability v krizových situacích a nácvik orientace během poskytování první pomoci při záchraně lidského života. Nedílnou součástí uvedeného projektu bylo získání základů společenské odpovědnosti a jejího uplatnění v běžném životě.

Pod vedením zkušeného vychovatele a instruktora Nadačního fondu REGI Base a za podpory psycholožky si odsouzeni osvojili teoretické základy první pomoci a praktické postupy při řešení krizových situací v rámci záchrany lidského života. Své znalosti odsouzení potvrdili při závěrečné zkoušce, kterou všichni zvládli na výbornou.

Vyjádření samotných účastníků programu: Je to pro nás zajímavá zkušenost naučit se život zachraňovat, ne jenom životu ubližovat. K tomu, abychom člověku ublížili, nepotřebujeme žádné vzdělání. Lidský život je velice vzácný a křehký, a proto jsme rádi za získané informace a dovednosti, které můžou někomu zachránit život. Je to pro nás velký krok k sebezdokonalení a také k prevenci kriminální činnosti. Pomoc druhým dává smysl, je dobré být připraven a umět správně poskytnout první pomoc.

Závěrem patří poděkování vedení Věznice Plzeň a Nadačnímu fondu REGI Base.

Na fotkách (zveřejněné se souhlasem jednotlivých ods.): průběh praktické časti zkoušky, kdy ods. v modelové situaci poskytovali první pomoc pro účastníky dopravní nehody.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.