Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Spolupráci mezi Městským obvodem a Věznicí Plzeň upravuje tzv. „Memorandum o spolupráci při zajišťování extramurálních aktivit odsouzených ve výkonu trestu odnětí svobody v oblasti veřejně prospěšných prací“. Obvod získá na základě Memoranda užitečnou pracovní sílu, díky čemuž se podaří ušetřit peníze obvodu. Memorandum podepsali zástupci Vězeňské služby ČR a Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany dne 4.9.2019 v sídle plzeňské věznice. 

Osoby ve výkonu trestu z Věznice Plzeň se zapojí například do úklidu veřejných prostranství. Pracovní týmy se budou skládat z maximálně desetičlenných skupin. Dozor nad osobami zajistí odpovědný pracovník Vězeňské služby ČR a obvod se pak postará o potřebné pracovní pomůcky. 

„Při vzájemné spolupráci s Vězeňskou službou ČR poskytneme osobám ve výkonu trestu možnost pracovního zapojení a tím docílíme i efektivního využití finančních prostředků obvodu. Výkon veřejně prospěšných prací bude mít navíc příznivý dopad na čistotu v ulicích, tím pádem i na životní prostředí,“ uvedl starosta MO Plzeň 2 – Slovany Lumír Aschenbrenner. 

Memorandum je platné od 4.9.2019 do 31.12.2025. „Rádi bychom poděkovali vedení plzeňské věznice za vstřícné jednání a ochotu přistoupit na spolupráci. Věřím, že Memorandum povede k všestranné spokojenosti a bude prospěšné pro trestance i pro společnost,“ uvedl místostarosta MO Plzeň 2 – Slovany Jan Fluxa. 

K obsahu memoranda se vyjádřil rovněž ředitel plzeňské věznice plk. Petr Vlk, který ve spolupráci s městským obvodem vidí možnost dalšího smysluplného pracovního zapojení odsouzených osob.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X