Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PLZEŇ 21. března (VS ČR) – Ministr spravedlnosti Pavel Blažek, náměstci ministerstva, generální ředitel vězeňské služby Simon Michailidis a další hosté navštívili Věznici Plzeň.

Po úvodním setkání s ředitelem Pavlem Kopačkou a jeho zástupci, se delegace vydala na obchůzku budov v areálu. Nejdříve proběhl krátký a ucelený výklad o historii a vývoji věznice v místnosti expozice. Dále probíhala prohlídka přes centrálu na běžný oddíl pro výkon trestu odnětí svobody, vazební oddíl a prostory určené pro aktivity programu zacházení včetně zrekonstruované kaple. Pan ministr poté zhlédl dynamickou ukázku zákroku pod jednotným velením, kdy bylo simulováno nezákonné vystoupení vězněných osob na chodbě oddílu. Poslední kroky hostů vedly propojovacím bezpečnostním koridorem do nové výrobní haly pro zaměstnávání odsouzených osob, kde je umístěna technologie firmy MEA - výroba mřížových roštů včetně povrchové úpravy zinkováním.

Během prohlídky probíhala mezi hosty a zástupci věznice intenzivní debata ohledně problematiky zaměstnávání, vzdělávání vězněných osob, poskytování zdravotní péče, pandemie COVID-19, očkování a další oblasti vězeňství.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.