Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Význam dlouhodobé spolupráce Věznice Plzeň s Krajským úřadem Plzeňského kraje se potvrdil i v době vyhlášení nouzového stavu na území České Republiky vládou ČR dne 12. 3. 2020 z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru /označovaný jako SARS CoV-2/.

Věznice Plzeň se jako jedna z mnoha organizačních jednotek Vězeňské služby ČR zapojila do výroby ochranných roušek. V rámci zajištění dezinfekčních a ochranných prostředků a látek na výrobu roušek v době přijatých krizových a mimořádných opatření převzala od zástupců Krajského úřadu Plzeňského kraje 20 l dezinfekčního roztoku, 2400 ks jednorázových latexových rukavic, 20 ks jednorázových ochranných obleků a 50 m látky k šití roušek.

V současné době jsou v areálu prádelny věznice k dispozici 4 šicí stroje. Na základě zařazování vězněných osob ve vnitřní režii věznice, šije nyní ochranné roušky 5 vězněných osob. Denně je ušito cca 150 kusů. Ušité látkové roušky jsou využity pro ochranu zaměstnanců a vězněných osob, pravidelně se perou a dezinfikují na prádelně věznice.

-Nov-

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.