Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V neděli 28. dubna 2019 pro cca 90 odsouzených zahrála kladenská rocková kapela ZRNÍ, která tak oficiálně odstartovala svůj projekt „Havlovy děti Havlovi“.

Hudebníci spolupracují s Knihovnou Václava Havla a v rámci koncertů, besed a dalších programů se angažovaně staví za hodnoty, které dramatik, disident, kritik komunistického režimu a (po pádu totality v listopadu 1989) první prezident svobodné České republiky Václav Havel šířil a za které bojoval.

Hodinový koncert za Věznici Plzeň zahájil hlavní organizátor akce kaplan Mgr. Blažej Pelán symbolickým „rozesetím“ ovesných obilek (zrní) na kapelu i sedící publikum, přednesl nejznámější Havlovy citáty a vyjádřil naději, že textové poselství kapely (která krom přírodní lyriky umělecky „rozjímá“ o svobodě, spravedlnosti, nesobeckosti, lásce a víře v lepší život) padne na „úrodnou půdu“…

Skupina Zrní s velkým osobním zaujetím a přesvědčivostí zahrála svoje nejznámější (starší i zcela nové) písně, za což se od vězeňského publika dočkala nefalšovaného potlesku a aplausu. Vězňové si krom silného hudebního zážitku odnesli též papírovou čtvrtku s Havlovou fotografií, citáty a seznamem jeho literárních děl.

blap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.