Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Jednalo se o jubilejní 5. ročník této akce, na které se setkávají a prezentují jak bezpečnostní složky ČR, tak i spolky, muzea a jednotlivci, a to v oboru historické, veteránské, vojenské a branně – bezpečnostní techniky s dynamickými ukázkami. K vidění byla nejmodernější současná technika hasičů, policie, celní správy, ale i vojenská a civilní vozidla z éry socialismu. Mottem akce je vyzdvihnout národní tradice a hodnoty řemeslné zručnosti společnosti, poukázat na činnost bezpečnostních složek státu a jejich vývoj a v neposlední řadě aktivní účastí nadací podpořit handicapované spoluobčany.

 

Celá akce byla rozdělena do 8 základních programových bloků, každá část měla vlastní obsahový charakter a celý program na sebe vzájemně navazoval. V areálu probíhal centrální moderovaný program, který se časově prolínal s obsahem prvků jednotlivých oblastí; ve vymezených arénách byla k vidění kombinace statických a dynamických ukázek.

 

Návštěvníky každoročně vyhledávanou je i účast Vězeňské služby ČR, patronem projektu byl i ředitel Věznice Pardubice plk. Mgr. Josef Pšenička. Věznice měla na akci stánek, kde mohli návštěvníci vidět výstroj příslušníků včetně výzbroje zásahové jednotky, autobusu určeného k eskortám odsouzených osob, výrobky, které v rámci programu zacházení odsouzení ve věznici vyrábí, nepovolené předměty zabavené vězněným osobám apod. Součástí prezentace byla i dynamická ukázka představující modelovou situaci, která by mohla ve věznici nastat. Zájem veřejnosti o dynamickou ukázku byl, jako ostatně i v uplynulých letech, značný. Stánek reprezentující Vězeňskou službu České republiky Věznicí Pardubice navštívil i poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, předseda Podvýboru pro vězeňství, Petr Sadovský.

  daš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X