Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 9. listopadu (VS ČR) – Vězeňská služba ČR v Ústřední vojenské nemocnici dne 2. října zahájila již čtvrtý ročník společného darování krve, který byl až v těchto dnech ukončen. Zaměstnanci Věznice Pardubice se připojili k výzvě a v Pardubické nemocnici a ve Fakultní nemocnici Hradec Králové přispěli k plošně pomoci s aktuálním nedostatkem krevních zásob v České republice v rámci Hromadného darování krve.

Mezi zaměstnanci pravidelně dochází k odběrům této vzácné tekutiny. Dárců krve dlouhodobě ubývá a potřeba léčby transfuzními přípravky neklesá. Jak ukazují statistiky, průměrně dostane každý člověk v Česku během svého života 5× krevní transfúzi a 14× lék vyrobený z krve. Málokdo z nás si běžně uvědomuje, že krevní transfuze a ani léky vyráběné z krve nejsou samozřejmostí a závisí na obětavosti a obrovské míře lidskosti dárců krve. Krev je životodárná nenahraditelná tekutina a jejím darováním může jediný dárce zachránit až 4 lidské životy.

Všem, kteří darovali krev v rámci Hromadného darování krve VS ČR, ale i všem ostatním dárcům za jejich čin děkujeme.                                   zuj

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X