Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 2. října 2017 (VS ČR) – Ve dnech 22. – 24. září 2017 se v bývalých Masarykových kasárnách v Pardubicích konala akce „Retroměstečko (nejen) ČSLA, setkání HASIČŮ a bezpečnostních složek“, nad kterou převzal záštitu ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Jednalo se již o 4. ročník této akce, na které se setkávají a prezentují jak bezpečnostní složky ČR, tak i spolky, muzea a jednotlivci, a to v oboru historické, veteránské, vojenské a branně – bezpečnostní techniky s dynamickými ukázkami. K vidění byla nejmodernější současná technika hasičů, policie, celní správy, ale i vojenská a civilní vozidla z éry socialismu. Mottem akce je vyzdvihnout národní tradice a hodnoty řemeslné zručnosti společnosti, poukázat na činnost bezpečnostních složek státu a jejich vývoj a v neposlední řadě aktivní účastí nadací podpořit handicapované spoluobčany.

Návštěvníky vyhledávanou je i účast Vězeňské služby ČR, která měla na akci stánek, kde mohli návštěvníci vidět výstroj příslušníků včetně výzbroje zásahové jednotky, autobusu určeného k eskortám odsouzených osob, výrobky, které v rámci programu zacházení odsouzení ve Věznici Pardubice vyrábí, nepovolené předměty zabavené vězněným osobám apod. Součástí prezentace byla i dynamická ukázka představující modelovou situaci, která by mohla ve věznici nastat. Ukázku předvedla skupina složená z příslušníků Věznice Pardubice, Věznice Odolov, Věznice Světlá nad Sázavou a Vazební věznice Hradec Králové. Zájem veřejnosti o dynamickou ukázku byl značný, a to i přes letošní nepřízeň počasí.

  daš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X