Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Na specializovaném oddělení pro odsouzené s poruchou osobnosti jsou s těmito odsouzenými prováděny různé aktivity, zejména pracovní terapie. Odsouzení mohou pracovat na zahradě, v truhlářské dílně, v rukodělných dílnách, mv keramické dílně, ale učí se i základy šití, praní a žehlení.

Pracovní terapie na zahraděVe výrobní zóně věznice se podařilo vybudovat zahradu, kde odsouzení pracují po většinu měsíců v roce. Skleníky umožňují setí a vypěstování vlastní sadby. Práce pokračují na zahradě sázení, setba, pletí, okopávání, zalévání V posledním měsíci se buduje skalka. Při této pracovní terapii jsou zařazeni odsouzení z celého oddělení. Terapie je velice efektivní. Odsouzení získávají základní pracovní návyky i vztah k vykonané práci své i ostatních. Zároveň si osvojují vztah k přírodě.

Pracovní terapie v truhlářské dílněZde jsou zařazeni manuálně zručnější odsouzení,kteří provádějí drobné opravy veškerého vězeňského materiálu. Podílejí se na zvýšení estetizace oddělení výrobou rámečků na obrazy vytvořené při výtvarných činnostech.

Pracovní terapie v rukodělných dílnáchOdsouzení šijí panenky, které slouží jako pomůcka při určování bolavých a postižených míst u malých dětí. Tyto panenky jsou věnovány dětskému oddělení Nemocnice v Žatci.

Pracovní terapie v keramické dílněPracovní terapie v keramické dílně učí odsouzené výrobě různých předmětů. Ty se využívají jako památeční např. k významným výročím, pořádání sportovních a kulturních akcí věznice či ke zvýšení estetizace ubytoven i k výzdobě dětského oddělení žatecké nemocnice.

Základy šití, praní a žehleníOdsouzení se naučí zacházet s elektrickým šicím strojem, jsou schopni provést drobné povolené opravy oděvních součástek, správně vyžehlit i vyprat v automatické pračce.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X