Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ/OKROUHLÁ 27. května (VS ČR) - Kynšperská věznice se v sobotu zapojila v obci Okrouhlá do programu oslavy Dne dětí. Organizátorům přálo počasí a na děti mimo vystoupení vězeňské služby čekala řada atrakcí a soutěží včetně občerstvení a určitě tak prožily v příjemné atmosféře pár nevšedních hodin.

Strážní a dozorci se speciálním výcvikem vybaveni zvláštní výstrojí, přilbami a ochrannými štíty představili ukázku zákroku pod jednotným velením, psovodi pak se svými čtyřnohými svěřenci předvedli obrané práce, poslušnost i vyhledávání drog.

Psovodi chtějí vždy přiblížit zejména těm nejmladším návštěvníkům vhodnou ukázkou co nejsrozumitelněji svoji každodenní práci ve věznici. Příští měsíc se chystají na každoroční osvětovou a informační akci Cesta za zdravím, kterou pořádá Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola v Chebu.

Příslušníci zařazení do skupiny určené k zákroku pod jednotným velením a k eskortám specifické kategorie odsouzených se v rámci služební přípravy v pravidelných intervalech proškolují a na modelových situacích trénují zvládnutí různých mimořádných událostí a možných krizových situací i vyhlášených krizových stavů. Každý měsíc probíhá výcvik v domovské věznici, jednou ročně se pak příslušníci určených věznic setkají v rámci součinnostního námětového cvičení v některém z osmi vězeňských zařízení daného regionu.

peb

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X