Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 2. května (VS ČR) - Odsouzení z kynšperké věznice pro letošek skončili s výsadbou nových stromků v oblasti údolí Velké Libavy. V rámci obnovy lesa po těžbě dřeva vysázeli během dvou měsíců tisíce sazenic douglasky tisolisté, modřínu a borovice.

V průběhu března a dubna celkem devětkrát opustili odsouzení muži brány věznice, aby se v doprovodu zaměstnanců přepravili do údolí Velké Libavy a v rámci obnovy lesa po těžbě dřeva osazovali náročný lesní terén novými stromky. Pod metodickým vedením revírníka vysázeli 16 tisíc sazenic nových stromků.

 V dalším období se odsouzení zaměří na ochranu stromků proti okusu zvěře  a provedou jejich letní nátěr. Čeká je úklid klestu po těžbě, příprava dalších ploch k zalesnění, opravy oplocenek apod.

Spolupráce s Lesy ČR probíhá už několik let a práci vězňů společnost velmi chválí a oceňuje. Odsouzení mají možnost vykonat užitečnou činnost a zažít pocit z dobře odvedené práce. Vedení věznice podobné aktivity velmi podporuje. Odsouzení také pomáhají každoročně v rámci akci Ukliďme Česko, v Kaceřově jsou nápomocni při revitalizaci obce, velmi užiteční byli rovněž nedávno v Těšovicích. V rámci celosvětového "projektu" Laudato Si zas pečují o veřejná prostranství a přírodní lokality v katastru obce Kolová a Libavské Údolí. 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X