Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ/KRAJKOVÁ 17. prosince (VS ČR) - Adventního benefičního koncertu v Krajkové v kostele sv. Petra a Pavla se v sobotu 15.prosince zúčastnili také odsouzení z výstupního oddělení, kteří letos přispěli k benefici vlastnoručně zhotovenou vánoční dekorací. Svícny vyráběli pod vedením vychovatelky Berty Majerníkové z materiálů, který věnovali zaměstnanci věznice. Výrobky mohli návštěvníci zakoupit přímo na akci nebo mohou zavítat do charitativní Tříkrálové kavárničky a nově vzniklého Tříkrálového obchůdku, kde jsou tyto věci také ke koupi. Letošní výtěžek bude věnován vozíčkáři Petru Dlouhému ze Sokolova na vybavení bezbariérového bytu.

Na koncertu vystoupily děti z místní mateřské a základní školy. Po půvabném a dojímavém představení dětí vybídnula k zamyšlení svým zpěvem písničkářka Eva Henychová, která zpívá často také po věznicích, a Slávek Klecandr ze skupiny Oboroh.

Adventní benefiční koncerty organizuje každoročně zdravotní sestřička z kynšperské věznice paní Alexandra Pokorná z Farní Charity Sokolov.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X