Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 6. srpna (VS ČR) - Na pomoc obětem ničivého tornáda na jižní Moravě přispívají lidé z celé republiky a lhostejný nezůstal ani odsouzený z Věznice Kynšperk nad Ohří, jenž do sbírky poslal finanční dar. Není to jediný projev solidarity mezi vězni. Částkou téměř sedm tisíc korun přispěla skupina odsouzených na konto plzeňské organizace Maminy s rakovinu, z. s.

Odsouzení muži z výstupního oddělení nejprve pro Maminy s rakovinou vyrobili drobné dárky a rozhodli se organizaci podpořit i finančním darem. Sbírku inicioval třicetiletý Daniel K., který chtěl ženy s nelehkým osudem tímto způsobem podpořit a být příkladem pro ostatní. Někteří se během života s tímto onemocněním sami setkali. „Táta mi na rakovinu zemřel, když mi bylo osmnáct. Vím, co to je, přijít o rodiče. I když už jsem byl dospělý, chyběl mi“, řekl šestačtyřicetiletý Václav Š. Celkem deset se jich proto obrátilo na pracovnici ekonomického oddělení se žádostí o odeslání peněz ve výši podle svých možností a vůle.

S organizací Maminy s rakovinou navázala spolupráci v minulosti v rámci svých aktivit vychovatelka oddělení výkonu trestu Berta Majerníková. Se svými dvěma kolegyněmi a dalšími ženami z různých oborů vytvořila sportovně laděný kalendář a výtěžek se rozhodla věnovat právě této mladé organizaci.

Založila ji mladá maminka Šárka Šteinochrová, která onemocněla, když jí bylo lehce přes dvacet let a měla patnáctiměsíčního syna.

Organizace, první svého druhu v České republice, pomáhá onkologicky nemocným maminkám napříč všemi druhy nádorových onemocnění včetně těch méně známých či vzácných.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X