Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 20. ledna (VS ČR) - Vychovatelka oddělení výkonu trestu, paní Berta Majerníková, je žena mnoha tváří. Je velmi činorodá a ve svém volném čase se věnuje různým činnostem. V nedalekých Bukovanech vede cvičební kurzy, kde se svými klientkami a kolegyněmi připravovala dlouho plánovaný projekt, na jehož konci je krásný kalendář mladých žen se sportovní tematikou a citáty z její dílny. Celý výtěžek z jeho prodeje bude věnován plzeňské organizaci Maminy s rakovinou, z. s. 

Na projektu se podílely ,,obyčejné“ ženy, které navštěvují  její kurzy anebo jsou samy instruktorkami. Na fotografiích jsou i dvě kolegyně z Věznice Kynšperk nad Ohří. Všechny kynšperské aktérky pracují na oddělení výkonu trestu. Klára obléká při nástupu do služby uniformu a plní úkoly při výkonu dozorčí služby, Markéta se věnuje terapeutické práci s odsouzenými a Berta připravuje odsouzené na výstupním oddělení pro život po propuštění.

Projekt by nebylo možné takto realizovat bez spolupráce a pomoci fotografa Zdeňka Hladíka, Veroniky Weinfurterové, která poskytla ve Františkových Lázních prostory ve svém pohybovém studiu ani vizážistek Nikol a Kristýny Mikešových.   

Příprava kalendáře se protáhla díky proti covidovým opatřením, ale už putuje do tisku a zájemci si ho mohou objednat u p. Majerníkové na telefonním čísle 731 526 336 nebo na https://bertymajer.webnode.cz

Maminy s rakovinou je mladá organizace, první svého druhu v České republice, která pomáhá onkologicky nemocným maminkám napříč všemi druhy nádorových onemocnění, včetně těch méně známých či vzácných. Rakovina je nemoc celé rodiny, proto se věnujeme komplexní pomoci rodině. Více na  https://maminysrakovinou.cz/

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X