Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 15. února (VS ČR) - Látková srdíčka jako projev podpory poslali dětem z Dětského kardiocentra ve Fakultní nemocnici v Motole odsouzení z kynšperské věznice, kam je předaly kolegyně z generálního ředitelství symbolicky na sv. Valentýna.

Akci inicioval třiceti čtyřletý odsouzený P. B., kterého inspirovala předchozí výroba látkových panáčků a figurek na výstupním oddílu. Materiál pro výrobu srdíček si nechal poslat z domova. S jejich výrobou mu pak pomáhali někteří další odsouzení. Chtěli, aby děti věděly, že na ně v jejich tíživé situaci myslí a přejí jim, aby vše dobře zvládly. Srdíčka různé velikosti a barev šili podle šablon, které si vytvořili sami za pomoci vychovatelky Berty Majerníkové. Ta pak dohlížela na jejich výrobu s dalšími kolegy, bez jejichž pomoci by se při přípravě a realizaci podobných akcí neobešla.

Spolu se srdíčky dostaly děti také dopis, kde se mj. píše: „Doufáme, že Vás potěší, stejně jako nás potěšila jejich výroba a pokud byste chtěly namalovat třeba nějaký obrázek a poslat nám ho, byli bychom moc rádi.“

„Využít volného času tímto způsobem považujeme za smysluplný, dobrý nápad a také chceme dokázat, že i přesto, že jsme ve vězení, jsme stále lidmi se srdcem na správném místě. Taky věřím, že dobrými skutky se dají odčinit skutky zlé,“ uvedl  odsouzený P. B.

 

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X