Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 21. ledna (VS ČR) – Věznice věnovala do mateřské školky ve Starém Sedle látkové hračky, které ve svém volném čase ušila skupina vězňů.

Různé postavičky, zvířátka a mnoho dalších druhů nevyráběli odsouzení muži poprvé. V minulosti textilní hračky a polštářky,  které vyrobili na výstupním oddělení pod dohledem vychovatelky Berty Majerníkové, putovaly na dětského oddělení chebské nemocnice, jindy zhotovili drobné dárky, kterými potěšila v období Vánoc seniory nezisková organizace Kleja, z. s. z Ústí nad Labem. Textilní polštářky potěšily dříve i obyvatele v chebském Domově pro seniory Spáleniště. Už tehdy ale Berta Majerníková řekla: „Bez pomoci ostatních kolegů z věznice by byly podobné aktivity těžko realizovatelné. Výrazně mi pomáhají se sháněním materiálu i s organizací.“

Vězni myslí i na děti, které neměly tolik štěstí, aby trávily vánoční svátky ve svých vlastních domovech a letos ze svého kapesného nakoupili cukrovinky, pastelky a omalovánky pro obyvatele dětského domova v Chebu. V minulosti potěšili sladkou nadílkou děti matek z Azylového domu v Sokolově.

Odsouzení jsou rádi, že mohou být užiteční a pomoci dobré věci a sami přicházejí s novými nápady.

 

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X