Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 29. září (VS ČR) – Zlatý kříž III. stupně za 80 bezpříspěvkových odběrů krve si v prostorách Klášterního kostela sv. Antonína Paduánského v Sokolově převzal Jiří Prančl z Věznice Kynšperk nad Ohří.

„Krev daruji od roku 1994. Je to vlastně společenská odpovědnost, neumíme udělat umělou krev, nedá se vyrobit a ta lidská je opravdu životadárná,“ pověděl.

Ocenění převzal od Českého červeného kříže a s gratulací se připojilo i město Kynšperk nad Ohří, kde žije, a od starosty města Marka Matouška obdržel jako poděkování dárkový koš. Zdravotní zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra pak věnovala sportovní batoh.   

Jiří Prančl pracuje ve věznici téměř 17 let. Začínal jako vychovatel na oddělení výkonu trestu, v současné době je vedoucím oddělení personálního. 

Oceňování bezpříspěvkových dárců krve Českým červeným křížem má za cíl zvýšit společenskou vážnost bezpříspěvkového dárcovství krve a dárců krve samotných. Bezpříspěvkové dárce krve oceňuje ČČK pravidelně již více než půl století.

Ve Věznici Kynšperk nad Ohří je více než 50 stálých dárců. Letos počtvrté se věznice zapojuje do hromadného darování krve v rámci projektu vězeňské služby Darujeme krev.  

peb

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X