Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 2. listopadu (VS ČR) - Právě na Dušičky se na oddílu pro odsouzené věřící a se zájmem o duchovní hodnoty konalo komunitní setkání, při němž odsouzení muži s dobrovolnicí duchovenské péče Evou Řezníčkovou, vedle zpěvu, modlitby a četby duchovních textů vytvářeli dušičkové věnce z podzimních přírodnin. Základem byl zelný břečťan, větvičky jalovce a různé rostlinné sušiny.

Skupina může pokračovat nejen v osobním hledání a růstu k dobru, nýbrž i to dobré v přírodě pomoci zušlechtit vlastní prací a přispět například ke zkrášlení pozemků věznice.

„Globální sociální problémy, jako je i ochrana lidského života a životního prostředí úzce souvisí s důstojností lidského života. Právě tu potřebují odsouzení znovu nalézt. Jsme součástí přírody, jsme do ní začleněni, a proto se na svět nedíváme zvenčí, nýbrž zevnitř. Často právě ti nejmenší, bezmocní a chudí mohou pomoci utvářet nově a obětavě svět k proměně. Svět zpívá o nekonečné Lásce: jak bychom mohli o něj se nestarat? Je možné proměňovat náš životní prostor něhou a lásku. A toto mohou konat i ti, kteří na to dříve ani nepomysleli a byli spíše škůdci. Z neharmonicky rozházeného přírodního materiálu vznikaly krásné věnce. Totéž se může stát s člověkem, “ vysvětlil vězeňský kaplan Jaroslav Šašek.

Ing. Eva Řezníčková je také předsedkyní Svazu ochránců přírody – Kynšpersko a s odsouzenými muži se setkala již poněkolikáté.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X