Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 10. ledna (VS ČR) – Zaměstnávat odsouzené v co nejvyšším počtu, to je dnešní žádaný fenomén ve vězeňské službě, ale i nutnost, kterou vnímá početné procento odsouzených, snažících se získat správné pracovní návyky a umořit tak své dluhy, vzniklé z trestné činnosti. Nabídku zaměstnání v Zásilkovně využívá v současné době 22 odsouzených, tito odsouzení jezdí hromadně do brněnské pobočky a jsou doprovázeni pracovníkem oddělení zaměstnávání odsouzených osob.

Náplň práce odsouzených mužů spočívá v přerozdělování doručeného nákladu z kamionů do pobočky, kde probíhá další třídění zásilek a balíků, a následné třídění dle poštovních směrovacích čísel. Pracovní doba je uzpůsobena dle potřeb Zásilkovny a odsouzení jezdí do práce na odpolední směnu, a to od druhé hodiny odpolední do půl jedenácté večer. Firma je schopna nabídnout také ranní směnu pro zaměstnání odsouzených, která jak věříme, bude v budoucnu naplněna.  

Věznice se aktivně snaží odsouzeným nabízet různé možnosti pracovních uplatnění a podporovat je, ve snaze aktivně řešit své pohledávky a plnohodnotně se po odchodu z výkonu trestu začlenit do společnosti a být prospěšný jak sobě, tak svým bližním.

 

 

pak

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.