Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 3. března (VS ČR) - Slavnostní otevření nové výrobní haly se uskutečnilo dne 25. února ve Věznici Kuřim. Výrobní prostory, kde věznice zaměstná 80 odsouzených, realizovala firma 3V & H, s.r.o. Slavnostní přestřižení pásky proběhlo za účasti náměstka generálního ředitele Jaroslava Myšičky a vedení věznice.

Pozvání přijali i ředitelé věznic z jižní Moravy a zástupci firem, které budou odsouzené zaměstnávat. Hala je rozdělena na dvě části. V první části bude pracovní náplní 50 ti odsouzených zprostředkovávat produkty prostřednictvím call centra. Druhá část haly je uzpůsobena pro sestavování plastových beden pro zdravotnictví a automobilový průmysl, zde zařadíme až 15 odsouzených. V současné době je ve věznici zaměstnáno 235 odsouzených a aktuální zaměstnanost věznice je 50,96 %. Po otevření nových výrobních prostor je předpoklad navýšení zaměstnanosti přes 60 %.

Výstavba výrobní haly započala podpisem smlouvy dne 19. 1. 2021 s celkovými náklady 27 milionů korun, a v měsíci únoru byly zahájeny první odklízecí a výkopové práce. Hala je umístěna ve střeženém prostoru, v místech původní provizorní haly, která také sloužila k zaměstnávání odsouzených. Půdorysná zastavěná plocha nové haly včetně dvou venkovních přístřešků činí 1019,5 m2. Nosnou konstrukci tvoří ocelová rámová konstrukce, stěnový plášť tvoří sendvičové panely s polyuretanovou výplní a střešní krytina je ze sendvičových panelů s trapézovou profilací.

Nová výrobní hala splňuje všechny potřebné hygienické a bezpečnostní prvky v zaměstnávání odsouzených.

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.