Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Kuřim 29. leden (VS ČR) Jen pamětníci si vzpomenou, že v srpnu 1951 byl v budově zámku ve Višňové zřízen dětský domov pro 105 dětí, které sem byly přestěhovány právě z Kuřimi. I tohle byl důvod se po letech opět vrátit do tohoto ústavu s prevencí kriminality a varovat tak jejich klienty před pácháním kriminálních deliktů.

Výchovný ústav ve Višňové je jeden z mnoha výchovných ústavů na Moravě, do kterých jsou rozmisťovány děti ve věku od 15 do 19 let po diagnostickém pobytu v Brně. Na základě souhlasu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy jsou do ústavu přijímáni chlapci i dívky s uloženou ústavní a ochrannou výchovou na základě soudního rozhodnutí.

Chlapci a dívky z tohoto ústavu tak měli možnost seznámit se s prostředím věznice, zaměstnanci a odsouzenými, kteří je svým životním příběhem upozornili na možná rizika spojená s alkoholem, gamblerstvím a drogami. Potěšil nás opravdový zájem ze strany dětských posluchačů, kteří se s velkým zaujetím ptali v diskusi zaměstnanců na režim ve věznici a odsouzených na příčiny jejich životního pochybení. Dle sdělení pedagogů z Višňové, by i oni rádi pokračovali ve vzájemné spolupráci, a proto se chtějí zúčastnit běhu Yellow Ribbon Run v červnu 2020.

PaK

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.