Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 26. května (VS ČR, Brněnský deník) – Virtuální běh Yellow Ribbon Run se uskutečnil pro odsouzené ve Věznici Kuřim, věznice se tak zapojila do 7. ročníku běhu. Trasu v prostorách věznice v délce 2 km si zaběhlo 25 odsouzených.

Letošní 7. ročník je věnován dětem odsouzených rodičů, tyto děti jsou neviditelné oběti trestných činů a mohou čelit různým předsudkům, patronkou těchto dětí je sportovní moderátorka Barbora Černošková.

Účastníky závodu přišel podpořit také český vytrvalostní běžec Jiří Homoláč, který odsouzené vede při trénincích a motivuje k lepším výkonům. „Na rozehřátí jsme si zaběhli tři ovály, pak jsme se rozcvičili a dali si běžeckou abecedu. Nyní běháme rovinky, dvě až tři série intervalových běhů a nakonec si možná zaposilujeme,“ vyjmenovává známý sportovec. Na samotný běh byli tedy odsouzení dostatečně připraveni.

Za chyby se platí. Každý by měl dostat druhou šanci. Podobnými hesly se řídí virtuální Běh se žlutou stužkou. Akce boří předsudky, podporuje lidi s trestní minulostí, aby se lépe začlenili zpět do běžného života a přispívá k prevenci kriminality.

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.