Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Kuřim 23. září (VS ČR) – Začátkem měsíce září se zaměstnanci vězeňské služby a vybraní odsouzení zúčastnili akce Yellow Ribbon Run. Závod se uskutečnil v Aktivním lesoparku Praha Řepy. Jen z kuřimské věznice se závodu účastnilo pět štafet, z toho tři štafety běžců závodili zaměstnanci a dvě štafety odsouzení, celkem 20 běžců. Celého závodu se zúčastnilo 82 štafet, tedy 328 běžců a jako překvapení byla přítomnost herce Václava Neužila, který odstartoval 6. ročník běhu.

Závod si za uplynulé ročníky získává oblibu u běžců z vězeňské služby, všechny běžce přišel podpořit a pozdravit generální ředitel vězeňské služby Petr Dohnal. Projekt podporuje i širší veřejnost jako jsou společnosti Rubikon, Probační a mediační služba, Asociace organizací v oblasti vězeňství, nevládní a partnerské firmy, charity a běžci z řad veřejnosti.

Kus přírody v Praze s obrovským množstvím dřevěných prolézaček, rozhlednou s tobogánem a BMX dráhou, to je Aktivní lesopark Řepy, místo, kde probíhal Běh se žlutou stužkou, jehož trasa vedla v délce 4 kilometrů. Cílem akce bylo užít si společné setkání a ukázat lidem ve výkonu trestu či s trestní minulostí a jejich rodinám přijetí a podporu. Běh se žlutou stužkou se letos uskutečnil jako první samostatný závod, realizátorem běhu byl sportovec a filantrop Tomáš Slavata. Prostřednictvím sportu už dlouhé roky pomáhá dětem, především z dětských domovů. Kromě běžecké trasy pro dospělé, uspořádal nově v 6. ročníku Yellow Ribbon Run také dětský závod.

Celou akci doprovázely dvě vězeňské kapely, již tradiční kapela Wsedě z Věznice Kuřim s ambasadorem a bubeníkem Petrem Čtvrtníčkem, a nově se Petr připojil také k vězeňské kapele pan KRAT´SBEND z Vazební věznice Praha Pankrác. V rámci dalšího doprovodného programu byla umístěna putovní výstava „Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu“, tváře projektu nafotil Jan Jirkovský.

Běh se žlutou stužkou se nesl v přátelském a sportovním duchu, běžci hodnotili své výkony a odpočívali při poslechu vězeňských kapel.

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.