Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 4. května (ŠVS, VS ČR) – V průběhu měsíce dubna se konalo ve Věznici Kuřim jednání školské komise města Kuřim spojené s prohlídkou výukových prostor školského vzdělávacího střediska ve věznici a navázání vzájemné dlouhodobé spolupráce.

Jednání se zúčastnil ředitel Věznice Kuřim Petr Juříček, seznámil členy komise s fungováním věznice a vedoucí školského vzdělávacího střediska Petr Bracek, jenž představil obory, ve kterých odsouzení po dobu dvou let studují nebo se rekvalifikují. Školská komise je složena z odborníků ze základních a středních vzdělávacích institucí v Kuřimi.

Po formálním jednání komise proběhla prohlídka prostor školského vzdělávacího střediska. Všichni zúčastnění byli příjemně překvapeni, že i v prostředí jakým je věznice, je možno vzdělávat odsouzené v učebním oboru. Velmi kladně hodnotili také vztahy a spolupráci mezi školským vzdělávacím střediskem a vedením Věznice Kuřim, kdy vzdělávací proces pozitivně působí na výkon trestu a další začlenění odsouzených do společnosti po propuštění.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.