Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Kuřim 10. února (VS ČR) Městský úřad v Kuřimi na začátku února uspořádal své pravidelné setkání kuřimských podnikatelů. Tentokrát se uskutečnilo na půdě kuřimské věznice, která zajistila prostory pro setkání, umožnila podnikatelům nahlédnout do běžně nedostupného prostředí a otevřela možnost navázání nových podnikatelských vztahů.

Pozváni byli zástupci firem sídlících v městě Kuřimi, kterých se sešlo na dvě desítky. Nejdříve si přítomní mohli prohlédnout věznici i ve střežené části a nově vybudovanou ohradní zeď. Poté, pan starosta zahájil setkání, poděkoval zástupcům firem za účast, přičemž všechny seznámil s investičními akcemi na rok 2020 a s plánovanou dopravní situací v Kuřimi.

Ředitelka věznice seznámila zástupce firem s aktuálním stavem Věznice Kuřim, její kapacitou, obsazeností i specializovanými oddíly.  Zhodnotila současný stav zaměstnávání odsouzených a představila aktuální strukturu odměňování odsouzených. Všem přítomným představila projekt Yellow Ribbon, který upozorňuje na problém obtížné zaměstnatelnosti odsouzených a lidí s trestní minulostí. Vyzdvihla přitom ty kuřimské firmy, které se již do projektu zapojily.  Upozornila i na snahu odsouzených, kteří pomáhají při charitativních akcích, jako jsou Noční běh pro Světlušku, Shybuj a pomáhej nebo You dream we run v Blansku.

Následovaly další příspěvky pozvaných hostů. Vše bylo zakončeno volnou diskusí.

PaK

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.