Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Mimořádné opatření

S účinností od 10.3.2020 nařizuje Vězeňská služba ČR, Věznice Kuřim bezkontaktní měření teploty všech osob, které vstupují do areálu věznice. Vstupující osoba je povinna strpět zdržení v souvislosti s měřením a stanovenými opatřeními. Pokud bude osobě naměřena teplota 37,5o Celsia a vyšší, nebo bude vykazovat respirační obtíže, či jiné zdravotní problémy, nebude vpuštěna do areálu věznice.

Je zakázán vstup osobám, které přicestovaly z Číny, Itálie, Iránu, Jižní Koreje, Francie, Německa a Španělska.

Je zakázán vstup osobám umístěným v karanténě (Ministerstvo zdravotnictví jako správní úřad příslušný podle § 80 odst. 1 písm. g) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 258/2000 Sb.“), nařizuje postupem podle § 69 odst. 1 písm. i) a odst. 2 zákona č. 258/2000 Sb. k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2 toto mimořádné opatření pod sankcí dle §92n, odst. 1, písm. b) a odst. 3, písm. a) 3.000.000,- Kč).

I když návštěvy věznice prozatím vláda ČR nezakázala, zvažte, prosím, svou účast na návštěvě, mohli byste ohrozit zdraví svých blízkých, ale i všech ostatních lidí ve věznici.

Sledujte web Vězeňské služby ČR, kde budou aktualizována mimořádná opatření k současné situaci.

Vedení věznice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.