Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 16. ledna (VS ČR) – Právo volit má každý občan České republiky, který dosáhl věku 18 let. Volit tedy mohou i občané ve vězení a právě 318 odsouzených z celkového stavu 521 možných zájemců ve Věznici Kuřim vyjádřilo svůj zájem přijít dne 13. ledna k prvnímu kolu prezidentských voleb.

Volby ve věznici zajišťuje správní oddělení, které ve spolupráci s oddělením logistiky připravilo soudní místnost, ta musí obsahovat potřebné náležitosti jako je státní znak a je důstojným místem pro konání voleb.

Podmínkou volební účasti je držení občanského průkazu nebo pasu. Doklady totožnosti odsouzených jsou uloženy na správním oddělení věznice, v případě vypršení platnosti dokladu či nevlastnění dokladu totožnosti zaměstnanci pomáhají odsouzeným vyřizovat doklady nové. Voličské průkazy se ve věznici nevyužívají, není o ně ze strany odsouzených zájem. Odsouzení byli do volební místnosti navedeni po oddílech, zde abecedně přicházeli před volební komisi a k samotným volbám. Ve volební místnosti se nacházeli vždy maximálně dva odsouzení. Volební lístky odsouzení obdrželi dle zákona 3 dny před volbami. Druhé kolo prezidentských voleb se bude ve věznici konat také a to v termínu 27. ledna. 

 

pak

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.