Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 19. ledna (VS ČR, VOLONTÉ CZECH) – Uvězněním alespoň jednoho z rodičů trpí v České republice přibližně 40 tisíc dětí. Tyto děti jsou stigmatizovány a často trpí šikanou. Projekt „Očima dítěte“ vznikl ve spolupráci Vězeňské služby České republiky a VOLONTÉ CZECH, o.p.s.

Neviditelné oběti trestných činů jsou zejména děti a rodiny odsouzených, kteří po uvěznění jednoho z rodičů musí řešit následky trestných činů a často se dostávají do dluhové pasti, ze které nevidí východisko. Odborní pracovníci ve věznicích ukazují odsouzeným, že i ve výkonu trestu je možné dluhovou problematiku řešit a pomoci tak svým nejbližším.

Klip doprovázející projekt hovoří o pocitech dítěte, které je současně s matkou bolestně zasaženo odchodem otce do výkonu trestu s následky finančních dluhů. Dítě situaci nerozumí, pociťuje samotu a životní ztrátu. Pomoc přichází ve věznici, odborní zaměstnanci prostřednictvím spolupráce s VOLONTÉ CZECH přináší možnost řešení dluhů, znovunavázání a udržení rodičovských vazeb s dítětem.

Natáčení klipu se uskutečnilo ve Věznici Kuřim, kde vedle profesionálních herců v hlavních rolích, měli možnost se podílet na natáčení i zaměstnanci věznice spolu se svými dětmi. 

Video bylo realizováno za finanční podpory Ministerstva spravedlnosti v rámci dotačního titulu Program podpory práce s rodinami odsouzených k výkonu trestu odnětí svobody pro rok 2021.

Neodsuzujeme odsouzené, dáváme jim druhou šanci!

 https://www.volonte.cz/post/neviditelneobeti

 

pak

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.