Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 16. listopadu (VS ČR) - Dne 31.10.2023 se ve Věznici Kuřim konalo intervizní setkání týmů programu Good-Lives Model. Setkali se zástupci generálního ředitelství, věznic - Kuřim, Vinařice, Kynšperk, Pardubice a Stráž pod Ralskem. Po úspěšném dokončení projektu ve spolupráci s organizací Volonté CZECH některé z věznic i nadále pokračují v intenzivním terapeutickém programu pro pachatele násilné trestné činnosti.

Na základě získaných zkušeností od kolegů z německé věznice v Brandenburgu a ze 3 dokončených běhů GLM mohl v Kuřimi v květnu 2022 vzniknout první Specializovaný oddíl pro odsouzené s poruchou duševní a poruchou chování, jehož hlavní terapeutickou náplní je právě program GLM, zaměřený na změnu agresivního a násilného jednání.  

Účastníci intervizního setkání se dohodli na pokračování programu GLM ve formě nového standardizovaného programu, na plánu proškolení nových lektorů v roce 2024 a rozšíření GLM do více věznic. Do konce roku 2023 by měl být dokončen manuál GLM pro prostředí českých věznic.

 

Rozhovory o GLM:

https://www.goodlivesmodel.cz/terapie-glm-pohledem/

Pracovní skupina Manuál GLM:

https://www.volonte.cz/post/pracovniskupinaglm

Evaluační zpráva GLM:

https://www.volonte.cz/post/prezentaceglm

Závěrečná konference:

https://www.volonte.cz/post/glm_zaverecna_konference

 

Autor článku: Mgr. Petra Kubíčková

 

pak

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.