Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Kuřim 4. října (VS ČR) - V rámci projektu Invisible Walls se uskutečnil Dětský den, který měl za cíl udržet nebo znovunavázat vazby mezi odsouzeným otcem a rodinou, kam se odsouzený po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody vrací. Děti odsouzených mají s ohledem na životní situaci kontakt se svým otcem složitější a jsou sekundární obětí trestného činu spáchaným jím blízkou osobou.

Setkání odsouzených otců s jejich rodinami proběhlo na venkovním hřišti u Základní školy Jungmannova v Kuřimi. Bohatý program byl sestaven tak, aby si svoji zábavu našly děti všech věkových kategorií. Nejvíce se děti těšily na klaunské vystoupení, do kterého byli zapojeni i odsouzení otcové. Pro menší děti se stal velkým lákadlem skákací hrad, který si děti velmi užívaly. Další žádanou atrakcí bylo malování na obličej, cukrová vata a malé občerstvení. K dispozici měly děti také sportovní areál s fotbalovým hřištěm, pískovišti, prolézačkami a větší děti si užily i workoutové hřiště.

Zpětné reakce z Dětského dne byly od odsouzených otců radostné a plné vděku, jako tento:

„Nedokáži slovy popsat radost a skvělý pocit, který se mi z uskutečněného Dětského dne dostavil. Byl to nejemocionálnější zážitek za celou dobu mého trestu a to nejen pro mne, ale i pro mou rodinu (máma, dcera). Moc se nám program líbil. Velice mne potěšil zájem věznice uskutečnit i něco nadstandardního pro rodiny odsouzených zde ve Věznici Kuřim. A dojem, co na nás tenhle den udělal, jsme potřebovali pro udržení kontaktu s rodinou jako sůl :-).“

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.