Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 25. září (VS ČR) – V neděli 10. září se uskutečnil Den s dítětem, projekt realizovaný organizací VOLONTÉ CZECH je zaměřen na podporu rodiny a ve Věznici Kuřim je realizován již třetím rokem. Vybraní otcové mohli strávit nedělní den v přítomnosti svých rodin a hlavně dětí.

Akce se konala ve vnějších prostorách věznice, kde se nalézaly lavičky a prolézačky, pro zúčastněné rodiny byl připraven rozmanitý program formou zábavních her a soutěží. Pro menší děti se stal velkým lákadlem skákací hrad, který si děti velmi užívaly. Další žádanou atrakcí bylo malování na obličej a pro všechny menší občerstvení.

Odsouzené do projektu vybírali odborní zaměstnanci věznice, podstatné kritérium pro výběr byl pravidelný kontakt otce s jeho dětmi. Děti, které přijely v doprovodu maminky nebo babičky si mohly užít přítomnost otce, společně si pohrát, popovídat a zavzpomínat.

Dětský den, akce, která má za cíl udržet nebo znovunavázat vazby mezi odsouzeným otcem a rodinou, kam se odsouzený po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody vrací. Děti odsouzených mají s ohledem na životní situaci kontakt se svým otcem složitější a jsou sekundární obětí trestného činu spáchaným jím blízkou osobou.

Odborní zaměstnanci věznice byli svědky dne plného smíchu a pohody, ale i silných a emotivních momentů. Zpětné reakce odsouzených mužů byly radostné a plné vděku za možnost účastnit se Dne se svým dítětem.

 

 

 

pak

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.