Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 4. ledna (VS ČR) – Společnost A-GIGA s.r.o., která zajišťuje práci odsouzeným v callcentru, kde prostřednictvím telefonních hovorů odsouzení nabízí produkty T-Mobilu a Centropolu se A-GIGA také podílí na projektu: „Bez práce nejsou koláče“. Projekt, realizovaný od října 2023 je spolufinancován Evropskou unií a ve věznici projekt koordinuje sociální pracovnice Vladimíra Němcová.

Cílem projektu je poskytnout motivaci, podporu a komplexní program zaměstnanosti osobám nejen ve výkonu trestu odnětí svobody. Poskytuje šanci pro integraci znevýhodněných osob do společnosti a na trh práce. Usiluje o zlepšení vztahu veřejnosti, institucí a zaměstnavatelů k znevýhodněným skupinám osob, hendikepovaným a jinak obtížně zařaditelným skupinám osob. Snížením rizika sociálního vyloučení předchází recidivě osob propuštěných z výkonu trestu odnětí svobody a osoby sociálně vyloučené získají šanci žít - normálně.

Odsouzeným je nabídnuto zaměstnání v call centru, poskytnuta široká řada školení zaměřených na komunikaci, sebemotivaci a sebeovládání. Motivovaným zájemcům je poskytnuta pomoc s přípravou na propuštění, dluhové poradenství, možnost zahájit insolvenci, podpora kontaktu s rodinou, pomoc adiktologa a další. Odsouzeným, kteří nemají funkční zázemí, společnost A- GIGA v rámci programu pomáhá zajistit ubytování s možností čerpat příspěvek na bydlení, učí klienty finanční gramotnosti, pomáhají kontaktovat úřady a zajišťuje následnou adiktologickou péči.

 

Autorka článku: sociální pracovnice Věznice Kuřim, Mgr. Vladimíra Němcová

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.