Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Kuřim 3. listopadu (VS ČR) – Odborné zacházení a široké možnosti nabídek projektů, kurzů a aktivit s odsouzenými, tím se vyznačuje práce zaměstnanců Věznice Kuřim. Na základě vyvěšeného letáku se v pastorační místnosti věznice uskutečnila beseda se zástupci anonymních alkoholiků. Účast na besedu potvrdilo 20 zájemců z řad odsouzených, z nichž jeden byl vyřazen z bezpečnostních důvodů, a další 2 na poslední chvíli odmítli účast. Dále odborný personál a kaplan věznice.

Čtyři zástupci anonymních alkoholiků představili odsouzeným svoje životní příběhy spojené se závislostí na alkoholu, a zejména s odhodláním k abstinenci, všichni abstinují dlouhou dobu, od 15 do 8 let. Popsali také rozhodující okamžik, který je k abstinenci vedl, a hlavně cestu k jejímu udržení.

Vyprávění zástupců bylo opravdu otevřené a dokázali se přiblížit odsouzeným. Následovala diskuze a mluvili také odsouzení, kteří sdělovali vlastní zkušenosti se závislostí. Na konci setkání proběhlo vyhodnocení besedy, sdělení dojmů a zástupci všem rozdali informační brožury a časopis Cesta. Odsouzení vyjádřili svůj zájem o další setkání a vzhledem ke kladnému vyhodnocení byl termín spolupráce v dalším měsíci naplánován.

 

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.