Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 25. února (VS ČR) - Dne 20. února 2019 se uskutečnilo setkání vedení Věznice Břeclav s duchovními, kteří v místní věznici slouží jako dobrovolníci - pastorací, zpovědí a při bohoslužbách.

Kaplanská služba v naší věznici pokračuje bez přerušení již 21 let. Služba dobrovolných duchovních trvá ještě o něco déle. Oboje tvoří dlouhodobou a pevnou součást místní duchovní služby.

Za vedení věznice byl přítomen I. zástupce ředitele věznice Vratislav Gála, který se setkal s duchovními, kterými na snímku zprava jsou: pravoslavný kaplan VVaÚpVZD Brno Flaviu Badelita, místní evangelický kaplanem Daniel Blažek, adventista Jaroslav Kolda, katolický kaplan VVaÚpVZD Brno Jaromír Smejkal a katolický farář z Břeclavi-Poštorné Lukasz Szendzielorz. Setkání mělo charakter pracovní porady. I. zástupce ředitele věznice nejprve prezentoval kladný postoj vedení věznice k místní, dlouhodobě zcela bezproblémové, duchovní službě. Dále se věnoval otázkám bezpečnosti a rozvoji věznice, zřizování samostatné kaple v objektu Poštorná a na závěr také v nemalé míře místním extramurálním aktivitám. Do nich patří i návštěvy bohoslužeb odsouzenými, které se týkají právě i jednotlivých duchovních a jejich církví. Poté dostaly prostor otázky a na závěr pozval I. zástupce přítomné k zajímavé prohlídce některých oddělení objektu Břeclav. Při rozloučení poděkoval místní kaplan nejprve I. zástupci za dlouhodobou podporu, za příležitost seznámit více dobrovolníky s naší věznicí a dále přítomným farářům za účast. Setkání bylo velmi dobré, stejně jako v loňském roce byla pěkným projevem trvalého oboustranného zájmu a důvěry mezi vedením a našimi duchovními.

Mgr. Daniel Blažek - kaplan

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X