Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 13. října (VS ČR) – Již několikátý rok se pyrotechnici Vězeňské služby ČR ve spolupráci s pyrotechniky Policie ČR schází na půdě Věznice Břeclav, přesněji v objektu Poštorná, a to za účelem proškolení a realizace praktického výcviku při použití detektorů kovů k vyhledávání nebezpečných předmětů na pozemcích Vězeňské služby ČR. Během letošní akce bylo objeveno hned několik nálezů.

Pyrotechnický průzkum se uskutečnil v měsíci září, v prostoru bývalé střelnice a v neoplocené části za touto střelnicí, jedná se o místa, kde se ještě v současnosti nachází nevybuchlá válečná munice z nedalekého muničního skladu s názvem MUNA, který byl v roce 1945 vybombardován. Vyčleněná skupina pyrotechniků provádí v rámci této akce pyrotechnický průzkum doposud nezkontrolovaného území tak, aby tento prostor mohl být v budoucnu využit pro další potřeby VS ČR. Během akce pyrotechnici objevili několik nálezů, které byly následně předány pyrotechnikům Policie ČR k další likvidaci. Jednalo se o nábojnice a střepiny vybuchlé munice, bezpečnost věznice ale nebyla ohrožena.

Věznice Břeclav každoročně poskytuje skupině pyrotechniků veškeré logistické zázemí, drobné materiálně technické vybavení nutné k fyzické realizaci této akce, ubytování ve vlastním rekreačním zařízení v Dolní Věstonice a stravování ve věznici. Těžkou techniku, jako je nákladní automobil, letos Věznici Břeclav zapůjčila i s řidičem Vazební věznice a ústav pro výkon zabezpečovací detence v Brně. Bagr byl v letošním roce zajištěn prostřednictvím veřejné zakázky od soukromého dodavatele.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.