Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 22. prosince (VS ČR) – Odsouzeným mužům i zaměstnancům v objektu Poštorná zahrála hudební skupina DenWer, která svým temperamentem a velmi kvalitním zpěvem a hudbou vytvořila úžasnou atmosféru.

Předvánoční období je nádherný čas v roce, pro vězněné osoby je to ale období psychicky velmi náročné, protože právě v tyto dny si uvědomují odloučení od rodiny a všech svých blízkých ještě intenzivněji, než je tomu jindy, proto bylo kulturní odpoledne uskutečněno v posledním adventním týdnu, aby odsouzení v tyto dny přišli na jiné myšlenky než ty, které je běžně doprovází v jejich izolovaném světe.

Program zahájila pětičlenná kapela z Mikulova vystupující pod názvem DenWer, vystoupili se známými písničkami, které si s nimi zpívali věznění muži i zaměstnanci a na přání odsouzených představili i svou vlastní tvorbu. Rozloučili se za doprovodu bouřlivého potlesku a velkého nadšení ze strany všech přítomných.

Druhou část programu tvořilo divadelní představení odsouzených s názvem "Číslo: dodatkové". Tato komediální hra vznikala téměř tři měsíce pod vedením psychologa a speciálního pedagoga, kdy si odsouzení v průběhu příprav a zkoušení textů vyráběli i své vlastní rekvizity.

Kulturní odpoledne bylo příjemným naladěním na nadcházející svátky, všichni odcházeli s úsměvy ve tvářích.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.