Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 22. července (VS ČR) – Po dlouhé covidové přestávce byly odslouženy v objektu Poštorná dvě plnohodnotné římskokatolické mše.

Jak je patrné ze snímku, účast byla poměrně hojná i přes to, že se konají bohoslužby pro každé oddělení zvlášť, a tedy se bohoslužby smějí účastnit vždy jen zájemci z jednoho patra objektu věznice. Nejedná se však o jediné opatření, část prostoru mezi poštorenským římskokatolickým farářem Lukaszem Szendzielorzem a odsouzenými muži je oddělen plexisklem a již obligátní respirátory jsou u všech přítomných. Přes nezbytná omezení však byla atmosféra velmi příjemná.

Další dvě plnohodnotné římskokatolické mše se konaly i v objektu Břeclav, sloužil je náš nový dobrovolník, farář břeclavské farnosti Pavel Römer. Na to, že se jedná o nováčka, který své poslední proškolení absolvoval ještě krátce před bohoslužbou, počínal si profesionálně. Těší nás, že se nám už řadu let daří nalézat mezi římskokatolickými kněžími ochotné dobrovolníky, kteří rádi přebírají dobrovolnou službu po svých předchůdcích, v tomto případě po emeritním děkanu Josefu Ondráčkovi, po kterém v centru Břeclavi zůstala nová budova kostela, jedna z významných místních staveb.

Mgr. Daniel Blažek - kaplan

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X