Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 14. dubna (VS ČR) - Dne 13. 4. 2022 byly po další několikaměsíční "covidové" přestávce v obou objektech věznice odslouženy plnohodnotné ekumenické bohoslužby. Zvláště v Poštorné byla pěkně navštívená, bohoslužby se zúčastnilo dvacet tři odsouzených.

Jsme rádi, že již odzvonilo nutným protiepidemickým opatřením, jako bylo konání bohoslužeb pro každý oddíl zvlášť, bariéra v podobě plexiskla na stole, či respirátory u všech přítomných, a tak jsme se směli nadechnout čerstvého vzduchu a nechat se nerušeně prostoupit duchem Velikonoc, hlavního křesťanského svátku. Na "covidové" nepříjemnosti rychle zapomínáme a užíváme si opět větší svobody, právě ten pocit radosti z ní a slunečné jarní počasí stojí zcela jistě za rekordním zájmem o bohoslužbu.

V Břeclavi mši koncelebroval dobrovolník pan farář břeclavské farnosti Pavel Römer a v Poštorné pan farář poštorenské farnosti dr. Lukasz Szendzielorz. Před bohoslužbami i po nich se uskutečnilo také několik plnohodnotných zpovědí. Hlavní křesťanské svátky se sluší prožít s čistou myslí a očištěným srdcem. A také v solidaritě se zákeřně napadenou nedalekou zemí, což také při konání bohoslužeb zaznělo.

Mgr. Daniel Blažek – kaplan Věznice Břeclav

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X