Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 3. května (VS ČR) - Martin Létal, který od roku 2015 slouží jako dozorce ve Věznici Břeclav, opět vítězil a 6. dubna 2024 na 10. Otevřeném mistrovství České republiky masters v klasickém silovém trojboji v Karviné vybojoval výkonem 606 kg 1. místo v kategorii muži do 83 kg, 2. místo v absolutním pořadí a navíc přidal republikový rekord v mrtvém tahu 263,5 kg v kategorii muži do 83 kg.

Martin Létal své vůbec první závody v roce 2022 zakončil titulem mistra republiky v silovém trojboji v Karviné a rovnou překonal národní rekord v disciplíně mrtvý tah, přišel silovým sportům na chuť a ve své kariéře pokračuje dál. V Karviné získal zlatou medaili v letech 2023 a 2024 na 9. a 10. Otevřeném mistrovství České republiky masters v klasickém silovém trojboji a navíc, protože jeho národní rekord v mrtvém tahu zatím nedokázal nikdo překonat, překonal si jej sám, a to hned dvěma pokusy, kdy na uvedeném desátém mistrovství nejprve pozvedl činku o váze 254 kg a nakonec 263,5 kg.

Aby toho nebylo málo, další tři zlaté medaile získal ve své věkové a váhové kategorii na jiných mistrovstvích České republiky, a to v klasickém benchpressu v roce 2022 v Rakovníku a v roce 2023 v Jihlavě. V klasickém mrtvém tahu v roce 2023 v Karviné.

Silovým sportům se věnuje poměrně krátkou dobu a za ni vyhrál několik mistrovství, to dokázal spojit s prací dozorce ve věznici, je nejen ukázkou obrovského talentu, ale hlavně neuvěřitelného odhodlání, vytrvalosti a disciplíny. Na našeho dozorce jsme velmi hrdí a přejeme mu, aby i nadále sbíral další ocenění.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.