Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 19. prosince (VS ČR) - Při příležitosti Dne českého vězeňství, který připadá na 14. prosince, uspořádali zaměstnanci Věznice Břeclav v tento den v sále místního Dělnického domu slavnostní ukončení roku, které zahájil ředitel věznice Vladan Havránek. Jeho první slova byla věnována tragické události útoku aktivního střelce, která se stala v čekárně traumatologického oddělení Fakultní nemocnice v Ostravě dne 10. 12. 2019, a při které kromě dalších obětí také zahynuli kolegové Vězeňské služby ČR. Dále k tragické události promluvil také kaplan věznice Daniel Blažek, který i k tak hroznému činu dokázal nelézt laskavá slova, která v člověku přes všechny rozrušené pocity z nespravedlnosti zla probudila klid. Závěrem všichni přítomní uctili památku obětem minutou ticha.

Dále ředitel věznice se svými zástupci Vratislavem Gálou a Miroslavem Petrjánošem zhodnotili uplynulý rok a poděkovali všem zaměstnancům věznice za odvedenou práci.

Na návrh ředitele věznice udělil generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal v letošním roce dvě medaile Vězeňské služby ČR II. stupně za věrnou službu, jedenáct medailí Vězeňské služby ČR III. stupně za věrnou službu, jednu plaketu Vězeňské služby ČR I. stupně a čtyři plakety Vězeňské služby ČR II. stupně. O výjimečný čin se  v letošním roce zasloužil příslušník Adam Radkovič, který byl za záchranu lidského života oceněn medailí za statečnost.

Bc. Martina Michalicová

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.