Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 26. června (VS ČR) - Dne 24. 6. 2019 byla slavnostně otevřena již druhá kaple ve Věznici Břeclav, do současné doby měl svou kapli objekt v Břeclavi, nyní ji má také nedaleký druhý objekt v Poštorné.

Otevření se zúčastnili nejvyšší představitelé duchovní služby, hlavní kaplan Vězeňské služby ČR, Pavel Kočnar a místopředseda Vězeňské duchovenské péče Otto Broch. Za věznici byl přítomen ředitel Vladan Havránek a jeho zástupce Miroslav Petrjánoš, slovo měl kaplan Daniel Blažek. Při této příležitosti předal hlavní kaplan do rukou ředitele věznice reprezentační vydání Bible Vězeňské duchovní služby, která bude k dispozici našim duchovním právě v kapli. Předání stvrdili svým podpisem také přítomní dobrovolní duchovní a hosté, děkan Josef Chyba, Lukazs Szendzielorz a Jaroslav Kolda.

Budova, ve které se kaple nachází, původně sloužila jako hospodářský objekt, na opravách a pracích, aby se dostala až do dnešní podoby, se podíleli mimo jiné také odsouzení, kteří zde vykonávali práce v rámci brigádnické činnosti. Hlavní místnost objektu, kterou je právě kaple, slouží nejen pro duchovní službu, ale je využívána i jinými organizacemi, např. Probační a mediační službou ČR.

Mgr. Daniel Blažek - kaplan

Sdílet článek

Facebook
Platforma X