Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Vězeňská služba ČR společně s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR a s podporou spolku Vězeňská duchovenská péče vyhlašuje pro přelom roku tradiční dobročinnou sbírku. Cílem sbírky je vybrat finanční prostředky pro děti dvou našich kolegů. Pětiletý Rostík Vegel a tříletá Martinka Bidrmanová, bojují se závažnými a těžkými nemocemi, které je ohrožují na životě a brání jim užívat si života a těšit se z Vánoc jako ostatní děti. Jejich rodičům působí zdravotní stav jejich dětí nejen nekonečné starosti a bolest, ale také námahu a v neposlední řadě i finanční výdaje, které péče o děti vyžaduje. Výtěžek sbírky se po jejím skončení rozdělí rovným dílem oběma dětem.

Vánoční svátky jsou především svátkem dětí. Děti se na vánoce těší s několikaměsíčním předstihem a na nás dospělých pak leží snaha udělat dětem vánoce co nejhezčí. Pro některé rodiny je však tento úkol obtížnější než pro jiné. Pomozme proto zlepšit vánoční svátky i těmto dětem.

Děti našich dvou kolegů, pětiletý Rostík Vegel, jehož tatínek je dozorce z Věznice Opava a tříletá Martinka Bidrmanová, dcera ekonomky z Věznice Oráčov, totiž bojují se závažnými a těžkými nemocemi, které je ohrožují na životě a brání jim užívat si života a těšit se z Vánoc jako ostatní děti. Jejich rodičům působí tyto nemoci nejen nekonečné starosti a bolest, ale také námahu a v neposlední řadě i finanční výdaje, které péče o děti vyžaduje.

Rostík Vegel se narodil s vrozenou malformací cév v mozku. Ihned po narození musel podstoupit operaci mozku, která byla nezbytná pro jeho přežití. Bohužel nastaly komplikace v podobě silného krvácení do mozku, takže byla nezbytná další operace. Ani ta však Rostíkovy problémy nevyřešila; začal se mu zvyšovat lebeční tlak a byla mu diagnostikována vodnatelnost mozku. Lékaři mu proto voperovali do hlavy hadičku, která odvádí přebytečný mozkomíšní mok. Rostíkova léčba a rehabilitace vyžaduje značné finanční náklady, které zdravotní pojištění dostatečně nepokrývá, a proto je záměrem naší vánoční sbírky Rostíkovým rodičům v jejich těžké situaci pomoci.

 

Martince Bidrmanové se stalo neštěstí; málem se utopila v bazénu. Od té doby je již 18 měsíců ve stavu, který vyžaduje nepřetržitou péči rodičů. Pohybově je omezena, nechodí, nepohybuje se a stravu přijímá sondou. Dýchá s pomocí tracheostomie. Martinka má po nehodě poškozený mozek s diagnostikovanou epilepsií. Projevuje ale emoce, mračí se, a pokud se jí něco nelíbí, dokáže se rozčilovat. Rodiče s ní každý den rehabilitují nejen doma, ale i na specializovaných pracovištích. Pravidelně absolvuje léčbu v hyperbarické komoře, absolvovala tříměsíční pobyt v léčebně a následně rehabilitační procedury na různých klinikách. Tyto procedury jsou hrazeny rodiči nebo za podpory různých nadací. Proto bychom chtěli i rodičům Martinky přispět výtěžkem naší veřejné sbírky.

 

Pomozte prosím, pokud můžete, jakýmkoliv finančním příspěvkem ulehčit těmto rodinám v jejich těžké situaci. Výtěžek sbírky bude rovným dílem rozdělen oběma rodinám.

 

Sbírka potrvá od 6.12.2021 do 14.1.2022

Číslo účtu je  4200555535/6800 

variabilní symbol: 212121

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.