Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 2. června (VS ČR) - V Praze se včera uskutečnila závěrečná konference Vzdělávacího projektu Vězeňské služby České republiky za účasti ředitele a dalších zástupců Vazební věznice Ostrava. Nabízených kurzů se pravidelně zúčastňovali od roku 2019 i zaměstnanci vazební věznice.

Ředitel Vazební věznice Ostrava spolu s vedoucím oddělení vězeňské stráže a vedoucí personálního oddělení se včera zúčastnili závěrečné konference Vzdělávacího projektu Vězeňské služby České republiky "Zvyšování úrovně připravenosti vězeňského personálu na nové výzvy v národním i evropském kontextu" v pražském hotelu Fitzgerald. 

Celkem 18 kurzů napříč různými profesemi ve vězeňství absolvovalo více jak tisíc zaměstnanců VS ČR. Dotkly se oblasti personalistiky, práva, manažerských dovedností pro střední a základní management, mediačních technik, zvládání krizových situací i vězněných cizinců. Některé z kurzů proběhly prostřednictvím platformy Skype, některé prezenční formou a mnohé z nich nabídly také praktrický výcvik. Projekt byl financován z prostředků Operačního programu Zaměstnanost.

Z úst lektorů jednotlivých kurzů zaznívala pozitivní hodnocení, co se týče reakcí, spokojenosti a osobního přístupu absolventů z řad personálu. V závěru konference měli účastníci možnost diskutovat o přínosu a prospěšnosti pro profesní i osobní život, využití poznatků v praxi a navrhnout případná doporučení pro další vzdělávání. Zazněla i myšlenka o lačnosti zaměstnanců po dalším vzdělávání, což bylo jasným signálem účelnosti realizace obdobných projektů ve vězeňské službě.

Za velmi příjemné považují účastníci konference i možnost osobního setkání s generálním ředitelem Vězeňské služby České republiky genmjr. Mgr. Simonem Michailidisem, MBA, který konferenci zahájil.

"mak + mab"

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X