Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 5. listopadu (VS ČR) – Odsouzené ženy z Vazební věznice Ostrava připravovaly kasičky pro Tříkrálovou sbírku 2022, kterou každoročně pořádá Charita ČR na pomoc lidem v nouzi.

Ostravské odsouzené ženy se za dodržení všech aktuálně platných protiepidemických opatření podílely na přípravě největší dobročinné sbírkové akce v České republice, kterou již tradičně pořádá Charita ČR.  

Pro Tříkrálovou sbírku prováděly přípravu, čištění pečetí a výměnu popruhů pokladniček v rámci extramurální aktivity – vycházky v doprovodu vychovatelů vazební věznice. Akce se uskutečnila přímo v prostorách Charity Ostrava. Práce na přípravách trvala šesti ženám šest hodin. Za tuto dobu prošlo rukama odsouzených a renovací celkem 420 kusů plastových pokladniček.

Odsouzené obdobné akce vítají. Aktivně a smysluplně využívají volný čas, mají možnost opustit prostory věznice a svou účastí si také otevírají prostor pro případné další akce v rámci opuštění věznice. Nutno je zmínit, že se jedná o akci bezplatnou.

Zástupci Charity Ostrava projevili zájem o spolupráci i do dalších let a současně vyjádřili spokojenost s dobře odvedenou prací vězeňkyň.

 

https://ostrava.caritas.cz/clanky/odsouzene-zeny-pomohly-s-trikralovou-sbirkou/

https://www.facebook.com/charitaostrava

 

„mak“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X