Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 8. listopadu (VS ČR) - Rádi a s pocitem hrdosti zveřejňujeme sportovní úspěchy našich zaměstnanců, kterých dosahují i při náročných pracovních povinnostech, které jednotlivá povolání u vězeňské služby přináší. Tentokrát se poohlédneme za bronzovým medailovým úspěchem referentky správy vězeňství z oddělení správního na mistrovství světa v beach volejbalu.

 

Říjnovou medailistkou se stala naše „správařka“ Martina Mukařovská, která se se svou volejbalovou spoluhráčkou zúčastnila Mezinárodního volejbalového turnaje veteránů International Veteran Volleyball Tournament v beach volejbalu na Mallorce, který má parametry mistrovství světa.  V kategorii veteránek (34 – 49 let) obsadily v konkurenci dalších 27 zemí nádherné třetí místo a získaly tak pro Českou republiku bronzovou medaili. Jednalo se o šestý ročník tohoto turnaje, kdy první tři ročníky se konaly v Ostravě a následující tři pak na Mallorce. Druhé místo obsadily Slovenky a vítězkami se letos staly Maďarky.

Martina působí ve Vazební věznici Ostrava od dubna letošního roku na pozici referentky správy vězeňství na úseku příjmu a propuštění vězněných osob. Kromě toho, že se v pracovní části dne věnuje prvotnímu kontaktu s nově přijatými pravomocně odsouzenými i vazebně stíhanými, v té nepracovní části dne trénuje. Je to již více jak 23 let, co se profesionálně věnuje volejbalu šestkovému a 18 let hraje beach volejbal.

„Byl to skvělý pocit, nečekaly jsme to. S Monikou Adamčíkovou jsme takto spolu hrály poprvé. V rámci ČR hrajeme každá s jinou spoluhráčkou, avšak ty ještě nejsou věkově „veteránkami“ jako my dvě. Proto jsme to letos zkusily společně a vyšlo to,“ uvádí s úsměvem Martina.  

V českých pohárech Martina získala další medaile, působila 14 let v šestkové extralize žen (Frýdek-Místek, Ostrava, Přerov) a nyní působí v druhé lize žen za tým SK P.E.M.A Opava.

Ve Vazební věznici Ostrava však není zdaleka jedinou úspěšnou volejbalistkou. Tým skvělých sportovkyň doplňují vedoucí ekonomického oddělení Míša a referentka správy vězeňství Renča, které se volejbalu věnují již od školních lavic, a které spolu aktuálně působí v druhé lize žen v Opavě. V loňské sezóně se umístily na prvním místě.  

Přidáváme odkaz na stránky IVVA Veteran Volleyball 

Článek v regionálním týdeníku 5plus2.cz přiložen v galerii.

"mak"

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X