Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 26. září (VS ČR) – Do Vazební věznice Ostrava se v pátek dostavila okrsková volební komise s přenosnou volební urnou a vězněné osoby tak mohly využít své volební právo a hlasovat ve volbách do Senátu Parlamentu ČR i do zastupitelstev obcí.

Volby nejsou novinkou ani v prostorách za mřížemi. Vězněné osoby hlasovaly v letošních volbách do zastupitelstev obcí a do Senátu Parlamentu ČR ve Vazební věznici Ostrava v pátek 23. září ve speciálně upraveném prostoru v ubytovací části vazební věznice za přítomnosti členů okrskové volební komise do přenosné volební urny a za dodržení všech zásad hlasování.  Do zastupitelstev obcí byl zájem nízký, volit totiž mohli pouze osoby ve výkonu vazby s trvalým pobytem ve volebním okrsku č. 8026. O senátní volby projevilo zájem celkem 31 obviněných a odsouzených (volební obvod č. 70). Volit bylo možno také na základě předem vyřízeného voličského průkazu. Tuto možnost však vězněné osoby nevyužily.

Z celkového počtu 434 vězněných osob, umístěných ve Vazební věznici Ostrava bylo do zvláštního seznamu voličů pro volby do Senátu Parlamentu ČR nahlášeno 31 zájemců a z nich pak odhlasovalo celkem 24 voličů, jeden volit odmítl a dalších 6 pak nemělo platný doklad totožnosti. Jeden volič využil své volební právo a odhlasoval ve volbách do zastupitelstev obcí.

„mak“

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X