Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 11. října (VS ČR) - Obvinění a odsouzení ve Vazební věznici Ostrava volili ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR do přenosné volební urny za přítomnosti členů okrskové volební komise. Hlasování proběhlo v pátek, ve speciálně upraveném prostoru v ubytovací části vazební věznice za dodržení všech zásad hlasování.

Vězněné osoby mohly pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR hlasovat na základě zápisu ve stálém seznamu voličů, vedeném ÚMOb. Moravská Ostrava a Přívoz v případě, že mají trvalý pobyt ve volebním okrsku č. 8026, další zájemci z řad vězněných osob byli nahlášeni ve stanovené lhůtě k zápisu do zvláštního seznamu voličů a ostatní zájemci mohli hlasovat též na základě platného voličského průkazu.

Hlasování proběhlo v pátek 8. října ve speciálně upraveném prostoru v ubytovací části vazební věznice za přítomnosti členů okrskové volební komise do přenosné volební urny a za dodržení všech zásad hlasování.  V případě nově přijatých vězněných osob, které měly zájem hlasovat, bylo hlasování možné pouze na základě předem vyřízeného voličského průkazu.

Z celkového počtu 423 vězněných osob, umístěných ve Vazební věznici Ostrava bylo 389 oprávněných voličů, z nichž k zápisu do zvláštního seznamu voličů bylo nahlášeno 211 zájemců a z nich pak odhlasovalo celkem 153 voličů. Jeden volič volil na voličský průkaz.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X