Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 10. února (VS ČR) – Poslanec a člen podvýboru pro vězeňství Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR PhDr. Igor Hendrych, Ph.D. navštívil Vazební věznici Ostrava.

PhDr. Igor Hendrych, Ph.D. , politik, vysokoškolský pedagog, poslanec a člen podvýboru pro vězeňství Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR navštívil tento týden Vazební věznici Ostrava. V doprovodu ředitele plk. Ing. Valenty si měl možnost prohlédnou prostory vazební věznice, kde zavzpomínal nejen na svou stáž, kterou absolvoval ve Vazební věznici Ostrava v rámci nástupního kurzu v roce 1990, ale také na léta strávená ve služebním poměru u Vězeňské služby ČR. Konkrétně pracoval v letech 1989 až 2010 ve Věznici a Ústavu pro výkon zabezpečovací detence Opava.

Poslanec pohovořil s příslušníky i odbornými zaměstnanci o jejich práci i motivaci. Zajímal se o počty vězněných osob i personální situaci ve vazební věznici. Prohlédl si prostory pro zacházení, sál pro volnočasové aktivity, kuchyň, vycházkové dvory a také operační a zdravotní středisko.

Návštěvu hodnotí i na svém facebookovém profilu jako užitečnou a současně přínosnou.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X