Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 15. března (VS ČR) - Vazební věznice Ostrava se snaží předávat informace o práci zaměstnanců vězeňské služby nejen studentům maturitních ročníků středních škol, ale i mnohem mladším dětem, žákům základních škol. Nejinak tomu bylo i na interaktivní soutěži v Kulturním domě K-Trio v Ostravě s názvem „Kdo zná a umí, ten si píská“.

Na začátku měsíce března příslušníci a zaměstnanci vazební věznice předvedli některé ze svých činností v Kulturním domě K-Trio na oblíbené interaktivní soutěži v praktických dovednostech pro žáky 8. tříd základních škol s názvem “Kdo zná a umí, ten si píská”. Personalisté spolu se zástupci oddělení vězeňské stráže představili žákům Vězeňskou službu ČR a služební činnosti příslušníků na jednotlivých odděleních vazební věznice. Děti si mohly prohlédnout donucovací prostředky používané ve vězeňské službě, jejich názornou ukázku, personalisté dětem vysvětlili, jak se stát příslušníkem a prostřednictvím virtuální prohlídky mohly děti nahlédnout do prostor vazební věznice. Ukázka služební kynologie, kterou skvěle připravili a odprezentovali psovodi vazební věznice, vzbudila u dětí velké nadšení.  

“Našim hlavním cílem je zvýšit povědomí žáků základních škol o vězeňské službě a o nabídce zajímavého pracovního uplatnění po ukončení středoškolského vzdělání. Doufáme, že prezentace vazební věznice, spolu s praktickými ukázkami práce našich příslušníků zaujaly děti natolik, že při výběru svého budoucího povolání osloví právě nás a posílí tak naše řady … vězeňskou službu,” doplnila vedoucí oddělení personálního a na závěr uvedla “možná se s některými z nich za pár let setkáme u přijímacího řízení”. Do akce se během dvou dnů zapojilo 300 žáků základních škol.  

„Účelem prezentace Vězeňské služby ČR na této, mezi žáky ostravských základních škol velmi oblíbené akci, bylo především vstoupit do podvědomí žáků tím způsobem, aby si uvědomili, že vězeňská služba je nedílnou součástí bezpečnostní politiky státu v oblasti prevence a resocializace vězněných osob. Personalisté společně se zástupci výkonných uniformovaných složek Vazební věznice Ostrava představili studentům jednotlivé oblasti bezpečnostních a penologických činností, které by mohly být vodítkem pro volbu navazujícího středoškolského vzdělání a následného pracovního uplatnění,“ uvádí personalista Petr Dressler, který se osobně akce zúčastnil.

„mab + ped“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X