Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 19. března (VS ČR) – Vyšší odborná škola sociální v Ostravě oslavila Světový den sociální práce. Součástí programu byla rozsáhlá prezentace činností Vězeňské služby ČR v podání personalistů a odborných zaměstnanců Vazební věznice Ostrava.

 

V úterý 19. března 2024 se na Vyšší odborné škole sociální v Ostravě slavil Světový den sociální práce. Součástí programu pro téměř stovku studentů školy se stala i obsáhlá prezentace Vazební věznice Ostrava spojená s přednáškou a náborovou činností. 

Odborný zaměstnanec – speciální pedagog sdílel zkušenosti a poznatky přímo z prostředí vazební věznice a představil prezentační video v podobě virtuální prohlídky Vazební věznice Ostrava. Personalisté seznámili studenty s průběhem přijímacího řízení do služebního poměru a s náborem k VS ČR. Vězeňská stráž předvedla ukázku donucovacích prostředků a jejich použití. Vzájemná interakce mezi studenty a odborníky z praxe přinesla hlubší povědomí o práci ve věznicích.

Kromě odborných přednášek se studenti zapojili do dalších aktivit ke Světovému dni sociální práce. Bohatý program těchto aktivit podtrhl důležitost a rozmanitost v oblasti sociální práce a propojil teorii s praxí.

"mak“

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X